κοινότητα του athens.indymedia.org

Username  
Password

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: InfoPoint  (Read 9968 times)
DevNull
Guest
« on: May 29, 2007, 04:14:06 PM »

Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (και ελεύθερου πειραματισμού πάνω στο λογισμικό, στήσιμο διάφορων εφαρμογών-σερβερ-οτιδήποτε :-) ) στο αυτόνομο στέκι Ζωοδόχου Πηγής & Ισαύρων στα Εξάρχεια. Ηδη δουλεύουν 3 με 5 υπολογιστές με σύνδεση στο ίντερνετ.

Γενικότερα χρειάζονται:
-Ένα όνομα.
-Υπολογιστές.
-Εξαρτήματα υπολογιστών για επισκευές.
-Μία αφίσα με ένα συνοπτικό κείμενο που θα λέει "υπάρχει ελευθερο ίντερνετ μεσα".
-Η μετάφραση του απο πάνω σε κάποια δευτερη και τρίτη γλώσσα (μάλλον αγγλικά και αλβανικά;)
-Μία δεύτερη αφίσα που θα λέει "φέρτε μας εξαρτήματα"

Ακολουθούν προσχέδια των δύο αφισών, όποιος έχει μια αλλαγή κατα νου, την κάνει και το ξανα-ανεβάζει.
dpdt1
Guest
« Reply #1 on: July 13, 2007, 10:04:16 AM »

έγινε καμποση δουλεια χθες να καθαρισει λιγο ο χωρος, αλλά ακομα υπάρχουν πράγματα να γινουν :

- να συμπληρώσουμε στην απογραφη το υλικο που ηρθε τις τελευταιες μερες.. (οταν τελειωσει, να "πεταξουμε" οτι δε δουλευει, όπως επίσης και να δουμε τι μπορουμε να δωρισουμε, κυριως σε ελευθερους χωρους)
- να βγουν και να κολληθουν οι 2 αφισες.
- να βρουμε ονομα για την ομαδα διαχειρισης του χωρου..(προτασεις δεκτες)
- να παρουμε ενα μαυρο μελανι εκτυπωτη (ο τυπος ειναι HP 51626A σε περιπτωση που καποιος το εχει ή μπορει να το βρει φθηνο.. αν οχι, θα παρω εγω νεο ειπαμε, το οποιο θα ανανεωνεται οχι πολυ συχνα και αναλογως και τα οικονομικα μας)
- να φτιαχτει ενα ραφι και να γινει μια σχετικη "διακοσμηση" του χωρου..

πληροφοριακα υπάρχουν 4 υπολογιστες, ετοιμοι με linux (debian etch) και γρηγορη συνδεση στο ιντερνετ(adsl) διαθεσιμοι για ολο το κοσμο που επισκεπτεται το αυτονομο στεκι. ακομα υπάρχουν αλλοι 2 που πρεπει να συνδεθουν στο ιντερνετ (ο 1 εχει windoze -προσωρινα-  Grin ) ενώ ο αλλος θελει σεταρισμα από την αρχη.
χθες βαλαμε και το wireless πανω, αλλα δεν εχει ρυθμιστει. εφοσον δουλεψει θα μπορουμε να προσφερουμε και ασυρματη συνδεση.

αυτα τα ολιγα. επομενη ενημερωση στις μερες που ακολουθουν...
« Last Edit: July 13, 2007, 12:41:11 PM by dpdt1 » Logged
μαρια
Guest
« Reply #2 on: July 13, 2007, 01:56:34 PM »

Τώρα εγώ σαν να έρχομαι από άλλο κόσμο... να ρωτήσω?

Ποια είναι η ομάδα διαχείρισης του χώρου? και τι ακριβώς αρμοδιότητες έχει? Μιλάτε για τεχνική συντήρηση των μηχανημάτων (soft-hardware) ή και τι άλλο? Όσο για το όνομα... κάτι θα βρεθεί (τώρα δεν έχω έμπνευση για να προτείνω κάτι)

Πάντως μπράβο σας! Πολύ καλή δουλειά! Για αφισοκόλληση και ό,τι άλλο βοηθητικό είμαι μέσα αρκεί να πειτε τι χρειάζεται.
mathousalix
Guest
« Reply #3 on: July 13, 2007, 02:36:39 PM »

Η ομάδα διαχείρισης του χώρου στο αυτόνομο είναι ουσιαστικά τα άτομα που έδειξαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν και είναι εγώ, ο dpdt και ο dev. Βεβαίως όποιος/α θέλει μπαίνει στο κόλπο (και στο χαμαλίκι  Roll Eyes )

οι αρμοδιότητες είναι η τεχνική συντήρηση σαφώς αλλά και οτι άλλο προκύψει πχ τπτ μαθήματα (λέμε τώρα) ή ίσως κάποιο εργαστήριο για βλάβες, κάποια βιβλιοθήκη και σαν δωρεάν internet καφέ. Από ιδέες έχουμε. Άτομα δεν υπάρχουν να τις υλοποιήσουν.
μαρια
Guest
« Reply #4 on: July 13, 2007, 02:55:56 PM »

αντε μπράβο ξεκινήστε... τώρα βέβαια εξ αιτίας του περιεχομένου της προσπάθειας μάλλον οσοι έχουν τεχνικές γνώσεις μπορούν να συμμετέχουν.

Τέλος πάντων, τα ξαναλέμε και οσο έχω χρόνο βοηθητικά μπορώ να κάνω πράγματα (κάτι θα σκεφτώ) μόνο μη μου δώσετε σκούπα και σφουγγαρόπανο εεε  Tongue τα σιχαίνομαι!!!
Aramil
Guest
« Reply #5 on: July 13, 2007, 08:46:43 PM »

Άντε μπράβο!ΚΑλή επιτυχία στο εγχείρημα!Δυστυχώς είμαι αρκετά μακριά για να βοηθήσω....Έχουμε ξεκινήσει και μεις κάτι ανάλογο εδώ στην Πάτρα αλλά λόγω μη συμμετοχής κόσμου έχει μαραζώσει...Ελπίζω από του χρόνου....Τέσπα για σας όμως είμαι αισιόδοξος!Η βιβλιοθήκη είναι καλή περίπτωση (και με εκτυπωμένα guides απο internet) καθώς και να χετε και καμιά ποικιλία διανομών για μοίρασμα (ή για παρουσίαση).
lemonidas
Guest
« Reply #6 on: July 13, 2007, 10:01:11 PM »

Θα βοηθούσε η λειτουργία κάποιου site σχετικά;

Του τύπου τι μηχανήματα υπάρχουν, τι λογισμικό τρέχουν, τι χρειάζεται, λεπτομέρειες για το εγχείρημα κλπ κλπ

Αν ναι, θα μπορούσα να βοηθήσω στο στήσιμο αν πρόκειται για drupal (σαν το http://www.ufu.gr αλλά πιο νέα έκδοση) ή Joomla  Smiley
mathousalix
Guest
« Reply #7 on: July 14, 2007, 12:37:49 AM »

σε κάποια φάση το είχαμε σκεφτεί, αλλά κλασικά έμεινε στα χαρτιά  Huh εγώ πάντως ψηφίζω Joomla  Grin
toerpa
Guest
« Reply #8 on: July 14, 2007, 08:24:00 AM »

μια αναλογη (νομιζω) προσπαθεια

http://thebasement.clearerchannel.org/new/
http://www.indymedia.org.uk/en/regions/manchester/2004/12/302692.html

πιστευω οτι μια τετοια προσπαθεια για να τραβηξει κοσμο δεν πρεπει να
περιοριστει στο linux αλλα να εχει pc + dvd(πολιτικες ταινιες) + cd  + βιβλια +
κουζινα

ταινιες
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=616388
dpdt1
Guest
« Reply #9 on: July 14, 2007, 09:05:30 AM »

toerpa,

1) ιδεες παιζουν απειρες οπως ειπε και ο μαθουσαλιξ.. ατομα και χρονος λειπουν...

2) τα κοινωνικά κέντρα οπως αυτο που δινεις παραπανω ειναι διαδεδομενα στην ευρωπη. δες και τα http://scii.nl/ , http://www.xs4all.nl/~binnenpr/bollox.htm π.χ.
το να λες ομως αναλογη προσπαθεια οταν στο ελλαδισταν υπαρχουν 3-4 χωροι ολοι και ολοι... ειναι λαθος.. αλλη νοοτροπια εκει & αλλη ψηφιακη εκπαιδευση..
εδω εχεις να κανεις με μεγαλο ποσοστο ψηφιακου αναλφαβητισμου και επομενως ειναι ακομα πιο δυσκολα..
επομενως, και μιας και ζουμε εδω στην ελληνικη πραγματικοτητα νομιζω οτι πρεπει να προχωρησουμε με τα εδω δεδομενα..
το να φαντασιωνομαστε καταστασεις ειναι λαθος νομιζω. απο εμας και μονο, εξαρταται αν θα κανουμε κατι καλο.

κατα τ' αλλα "κουζινα" υπαρχει ηδη στο αυτονομο, ο χωρος ειναι μεγαλος και για διαλεξεις ακομα, σιντι και ντιβιντι φερνουμε/φερνετε/φερνουν, βιβλιοθηκη υπαρχει μια υποτυπωδης,  κοκ.. αλλα... (ειπαμε τι λειπει..)
και μη ξεχνας οτι μιλαμε για ενα δωματιο. οχι ολο το στεκι.
το Αυτονομο Στεκι εχει δικη του διαχειριστικη Ομαδα και εμεις φιλοξενουμαστε εκει..

3) σκοπος δικος μου οπως το βλεπω δεν ειναι να τραβηξει κοσμο, αλλα να δωσει πληροφοριες/γνωση σε οσους θελουν. επομενως δεν βλεπω το λογο να κανω κατι "ωραιο" αλλα κατι χρησιμο.
toerpa
Guest
« Reply #10 on: July 14, 2007, 09:27:44 AM »

το να λες ομως αναλογη προσπαθεια οταν στο ελλαδισταν υπαρχουν 3-4 χωροι ολοι και ολοι... ειναι λαθος.. αλλη νοοτροπια εκει & αλλη ψηφιακη εκπαιδευση..
εδω εχεις να κανεις με μεγαλο ποσοστο ψηφιακου αναλφαβητισμου και επομενως ειναι ακομα πιο δυσκολα..
επομενως, και μιας και ζουμε εδω στην ελληνικη πραγματικοτητα νομιζω οτι πρεπει να προχωρησουμε με τα εδω δεδομενα..
το να φαντασιωνομαστε καταστασεις ειναι λαθος νομιζω. απο εμας και μονο, εξαρταται αν θα κανουμε κατι καλο.

ενταξει επειδη ειναι δυσκολα τα πραγματα ας μιζεριασουμε και ας αφεθουμε,
ας χορεψουμε τον χορο του ζαλογγου ολοι μαζι

σορρυ αλλα διαφωνω , τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα, κοσμος με διαθεση
και γνωσεις υπαρχει, οι αγγλοι/γαλλοι/γερμανοι δεν ειναι και τοοοοσο
εξυπνοτεροι

επισης γενικα το post σου αποπνεει μια μιζερια και με το μπαρδον δηλαδη αλλα
με αυτη τη λογικη δεν θα επρεπε να υπαρχει κατι τοσο "προχωρημενο" οπως το
indy

κατα τ' αλλα "κουζινα" υπαρχει ηδη στο αυτονομο, ο χωρος ειναι μεγαλος και για διαλεξεις ακομα, σιντι και ντιβιντι φερνουμε/φερνετε/φερνουν, βιβλιοθηκη υπαρχει μια υποτυπωδης,  κοκ.. αλλα... (ειπαμε τι λειπει..)
και μη ξεχνας οτι μιλαμε για ενα δωματιο. οχι ολο το στεκι.
το Αυτονομο Στεκι εχει δικη του διαχειριστικη Ομαδα και εμεις φιλοξενουμαστε εκει..

παραδειγμα ηταν , τωρα το τι μπορει να γινει εξαρταται απο τον καθενα και
τους ατομικους και γενικοτερους περιορισμους και δυνατοτητες

3) σκοπος δικος μου οπως το βλεπω δεν ειναι να τραβηξει κοσμο, αλλα να δωσει πληροφοριες/γνωση σε οσους θελουν. επομενως δεν βλεπω το λογο να κανω κατι "ωραιο" αλλα κατι χρησιμο.

μηπως ομως ετσι ψιλο-κλεινομαστε στο "εμεις και εμεις", το παραδειγμα
που εθεσα αυτο το στοχο ειχε, να δειξει οτι μια πολυθεματικη προσεγγιση
ειναι αυτο που θελει ο κοσμος και οχι μονομερεια σε ενα πραγμα

εαν η διαφωνια σου περι "ωραιου" ουσιαστικα σημαινει "απολιτικο" εγχειρημα
τοτε η απαντηση ειναι οτι στο χερι του καθενος μας ειναι τα οποια βιβλια , ταινιες,
λογισμικο να δινουν ενα τονο πολιτικου προβληματισμου
toerpa
Guest
« Reply #11 on: July 14, 2007, 09:34:31 AM »

ενας ακομη τετοιος χωρος στην αθηνα....

lab.hellug.gr

(λιγο απολιτικος βεβαια..)
dpdt1
Guest
« Reply #12 on: July 14, 2007, 09:39:56 AM »

καθολου δε μιζεριαζω με το να αποδεχομαι τη πραγματικοτητα.
ισα ισα δεν πεταω στα συννεφα, δεν φαντασιωνομαι μπουφεδες κτλ αλλα βλεπω τι γινεται. εκει απο το δημοτικο μαθαινουν λινουξ, ενω στο γιονανισταν δε ξερουν πως ανοιγει το πισι. εκτος αν νομιζεις οτι μαθαινουν πληροφορικη στα σχολεια πλεον.. (χωρις πισι..)
αυτη ειναι η πραγματικοτητα και ναι, ειναι μιζερη πραγματικοτητα, που ομως προσπαθουμε να αλλαξουμε..
και το ιντυ δεν ειναι "προχωρημενο" με την εννοια του ελιτιστικου οπως το θετεις. αποδειξη τα "προχωρημενα" ιντυ σε νοτια αμερικη/αφρικη/ασια.
και ποιοι ειναι ολοι αυτοι με διαθεση που λες? φωναξε μερικους και απο εδω..  Grin

το επιχειρημα μου και παρτο οπως θες δεν ειναι φτιαξω νεο ρευμα λινουξαδων πουλωντας μουρη. ακομα και το λινουξ το θεωρω εργαλειο. πολιτικα δεν εχω ξεκαθαρισει τη θεση μου ακομα σχετικα με αυτο. (γι' αυτο και το αλλο θεμα που ανοιξα http://imcathenscommunity.ath.cx/index.php/topic,137.0.html )

αυτα.

[ γενικα νομιζω μιζερη ειναι αυτη η συζητηση, τωρα, εδω. οποιος θελει να βοηθησει, ξερει που ειναι. ]

Υ.Γ σιγα που ειναι απολιτικο το hellug.. καργα μπατσοκοι...  Grin
toerpa
Guest
« Reply #13 on: July 14, 2007, 09:50:25 AM »

εχεις την αποψη σου και μου αρεσει αυτο

απο εκει και περα επιστημη υπολογιστων μπορει να μαθει καποιος
με εναν μαυροπινακα και μια κιμωλια χωρις να δει ποτε του
υπολογιστη, στην ελλαδα υπαρχει μια εμφαση στην θεωρητικη
καταρτιση που εαν εμενα ρωτησεις τι προτιμας "υπολογιστη ή
καλο βιβλιο" θα σου πω καλο βιβλιο (αν και τα βιβλια
πληροφορικης ηταν χαλια για χρονια)
kazaoul
Guest
« Reply #14 on: July 14, 2007, 01:36:22 PM »

toerpa kala ta biblia alla kaluteri apo ola einai praktiki.. kai se programming kai se linux kai se hacking kai se image editing-designing(anafero kapies endiaferouses katigories tis epistimis twn upologistwn). as poume uparxoun sxoles pliroforikis stin ellada pou kanoun oop (c++ kai java) xoris ergastiria kai mono me paradosi kai diabasma apo biblia.. etsi dn ginete douleia - exei apodix8ei kai stin pra3h. Genika pos paei i oli fash? Skeftomoun na peraso apo to autonomo alla dn 3ero pote 8a eiste ekei gia kamia koubenta sxetika me auti tin prospa8eia

btw ena oreo onoma: "Free Infos (((i)))" Wink Wink (apo to geeky quote: Informations Wants To Be Free, kai apo to free willy)
chomwitt
Guest
« Reply #15 on: January 29, 2008, 06:35:35 AM »

Χαιρετώ.
  Παιδιά που είναι ακριβώς το στέκι; Πέρασα ένα σάββατο πρωί και δεν το βρήκα.
Είδα κάτι που έμοιζε με το infopoint , (υπολογιστές από το παράθυρο ) αλλά ήταν κλειστό.

Εμένα θα με ενδιέφερε να βοηθήσω στο στήσιμο εξυπηρετητών και sites.
mathousalix
Guest
« Reply #16 on: January 29, 2008, 09:16:27 AM »

ζωοδόχου πηγής 95 και Ισαύρων

κόσμος υπάρχει εκεί τα απογεύματα, όποτε έχει συνελεύσεις  κλπ κλπ

εμάς θα μας βρείς συνήθως τετάρτες, στις οποίες κάνουμε διάφορα "μαθήματα" σχετικά με linux και οτι μπορεί να προκύψει, και τις οποίες πρώτα τις ανακοινώνουμε και εδώ και στο athens
Pages: [1]
  Print  

Jump to: