κοινότητα του athens.indymedia.org

Username  
Password

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: υπαρχει περίπτωση hardware με drive window$ να δουλέψει σε linux?  (Read 744 times)
eth1
Guest
« on: March 01, 2008, 04:17:49 PM »

Απορία. Έχω μια usb ασύρματη κάρτα δικτύου  ΤP-LINK μοντέλο TL-WN620G 11G για την οποία δεν υπάρχουν drivers για linux. Έψαξα σε κάποια σχετικά φόρουμς και κάπου διάβασα ότι αν χρησιμοποιήσω τον drive των ΧΡ υπάρχει περίπτωση να μου δουλέψει σε λίνουξ. Λέτε? κι αν ναί πως θα περάσω τον drive στο λίνουξ?

Ευχαριστώ
« Last Edit: March 01, 2008, 04:19:25 PM by eth1 » Logged
dpdt1
Guest
« Reply #1 on: March 01, 2008, 04:35:08 PM »

διαβασε εδώ :
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Device/TP-Link_TL-WN620G_(ndiswrapper)

για ubuntu..
αν εχεις αλλη διανομη τότε θα δώσεις τις ίδιες εντολές σαν root user και χωρίς το "sudo" μπροστα.
πες μας αν δουλεψε κιολας.. απ' οτι διαβαζω δεν εχουν ολοι επιτυχια με αυτο..
eth1
Guest
« Reply #2 on: March 02, 2008, 08:48:43 PM »

Άστα! Οδύσσεια το θέμα. Στους καινούριους drives για ΧΡ της κατασκευάστριας δεν υπάρχουν 2 απο τα 5 αρχεία που γράφει το άρθρο που μου παράθεσες (αυτό το συγκεκριμένο είχα διαβάσει κι εγώ). Τεσπα βρήκα ένα παλιό drive που είχε και τα 5 αρχεία που χρειάζονταν, ακολούθησα τις οδηγίες και ενώ βλέπει το τσιπάκι atheros δεν βρισκει τον drive. στην εγκατάσταση του drive {ndiswrapper -i tl-wn620g.inf } χτυπάει error σε κάποια γραμμή του κώδικα που είναι γραμμένος σε perl αν κατάλαβα καλά. Ειδικά όταν ζητήσω modprobe ndiswrapper κολάει το σύστημα και κάνω restart. Δοκίμασα σε bt2 και bt3 (backtrack) αλλά πίκρα.  Σήμερα θα  δοκιμάσω σε ubuntu (αν και μεταξύ μας δε το συμπαθώ καθόλου) 
hetauma
Guest
« Reply #3 on: March 03, 2008, 01:30:05 AM »

στο ubuntu δες πρώτα αν βλέπει την κάρτα στο restricted drivers.
Ουσιαστικά νομίζω οτι αν αναγνωρισει το chipset σου θα κατεβάσει τα απαραίτιτα files το net και θα τα φορτώσει με ndiswraper.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: